OVAJ PRODAVAC JE PREKUCAO: Prodaje se legenda socijalističke automobilske industrije, a od cijene vam se može zamantati

I kad bi maknuo koju nulu, cijena bi bila pretjerana.

  • Auto

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 0

Ako ste živjeli u bivšoj državi, onda se dobro sjećate Wartburga i svega što je on nosio.

Iako nije bio ljepotan, taj je auto u nekim zemljama Istočnog bloka bio statusni simbol pa su ga vozili isključivo visoki dužnosnici. Nije smetalo ni to što je iza njega ostajala dimna zavjesa kao posljedica dvotaktnog pogona.

Ono po čemu Wartburga mnogi pamte je to što je bio praktički neuništiv. Jedan takav primjerak, i to s originalnim motorom, a ne normalnim Golfovim 1,3 iz posljednjih godina modernizirane serije, prodaje se na "Index Oglasima".

Vlasnik tvrdi da je auto u izvanrednom stanju i registriran na godinu dana, ali to ne umanjuje čuđenje iskazanom cijenom.

Vlasnik za njega ne traži 1.000, čak ni 10.000, već punu 101.000. I ne kuna, već eura. Kaže da je moguća zamjena za auto ili nekretnine, a sudeći po cijeni, može pod račun i oboje.

Ako ne vjerujete ili ste zainteresiran kupac, originalni oglas možete pogledati ovdje.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...