BURSAĆ O HANDKEU: "Kakav orden, takav i čovjek, kakva republika, takav i gost"

Jučer je vlast u entitetu RS nakon 28 godina ponovo pokazala mržnju i netrpeljivost prema muslimanima.

  • Društvo

  • 08. Maj 2021  

  • 4

Da je o pomirenju, suživotu, miru, oprostu lako govoriti a raditi sve suprotno da se to ne desi potvrđuju zvaničnici iz RS-a.

Na jučerašnji dan je prije 28 godine srušena, bez ikakvog razloga, samo zato jer su im smetali pripadnici drugih naroda i vjera , džamija Ferhadija u Banjoj Luci.

Jučer je vlast u entitetu RS nakon 28 godina ponovo pokazala mržnju i netrpeljivost prema muslimanima. Milorad Dodik i Željka Cvijanović su negatoru genocida Peteru Handkeu uručili Orden RS-a jer je pisao protiv dokazane istine, jer je pisao protiv žrtava i jednog naroda, piđe Hayat.

Kakav orden, takav i čovjek, kakva republika, takav i gost, kaže kolumnista Dragan Bursać.


 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...