IZETBEGOVIĆ O OSMICI: "Gasio je store po Predsjedništvu BiH, vukao dječurliju za uši, ON JE KAO BRUCE WILLIS. Neće ga smijeniti dok sam ja tu"

Kako kaže, direktor OSA BiH ima diplomu kakvu ima i 10 hiljada osoba.

  • Mini market

  • 08. Maj 2021  08. Maj 2021

  • 5

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za MTV Igman, nakon pohvala na račun Harisa Zahiragića izrekao je niz pohvala na račun kompromitiranog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića.

On smatra da je država BiH sigurnija s Osmanom Mehmedagićem na poziciji generalnog direktora OSA BiH, a u nekoj mjeri ogradio se od validnosti njegove fakultetske diplome. Za razliku od ranijih istupa kada je sa sigurnošću tvrdio da je diploma Mehmedagića validna, Izetbegović je večeras ipak ostavio prostora i da to nije tako.

“Kada bi se temljito ispitale diplome, hiljadama ljudi došle bi u pitanje. To su ti privatni fakulteti. Mehemedagić ima neku diplomu, ali on je svoja znanja prije svega stekao u životu”, rekao je Izetbegović.

Kako kaže, direktor OSA BiH ima diplomu kakvu ima i 10 hiljada osoba.

“Ako nije validna, treba da ode, ali izgleda da je validna”, kazao je Izetbegović.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci pokušao relativizirati nedjela Asima Sarajlića pričom da je ranjen u ratu, to je večeras učinio i sa Osmanom Mehmedagićem ističući da je i on ranjen u ratu.

Za Mehmedagića je kazao da je odan, hrabar i lucidan čovjek koji jako dobro rezonuje, ali koji nije elokventan da pojasni to što misli.

Ispričao je i da se Osmica ganjao s “nekom dječurlijom” u Predsjedništvu BiH kada je tokom protesta zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, da je lično gasio store i zavjese u zgradi Predsjedništva BiH te vukao djecu za uši, a što je Izetbegovića posebno ganulo i zbog čega je Mehmedagića između ostalog postavio na mjesto direktora OSA-e.

“Ko Bruce Willi se nosao tamo s njima. Sam je ostao da se bori s njima. Ostat će direktor i neće ga smijeniti dok sam ja tu”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...