OVO SE RIJETKO VIĐA: Zlatan Ibrahimović napustio igru zbog povrede, ali golčinu Ante Rebića navijači Juventusa dugo će pamtiti...

Hrvatski reprezentativac zabio je fantastičan pogodak u italijanskom derbiju kola.

  • Sport

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 0

U derbiju 35. kola italijanske Serije A nogometaši Milana savladali su Juventus s uvjerljivih 3:0 (1:0) na gostovanju u Torinu, a sjajan pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Milan je poveo u završnici prvog poluvremena, kad je mladi Španac Brahim Diaz preciznim udarcem pogodio gornji lijevi ugao vrata Juventusa. U 58. minuti je Kessie mogao udvostručiti vodstvo Milana, ali je Szczesny odbranio loše izveden kazneni udarac.

Ante Rebić je u 66. minuti ušao u igru kako bi zamijenio ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića, a u 78. minuti se hrvatski reprezentativac pobrinuo za potez utakmice. Sjajnim udarcem s više od 20 metara pogodio je lijeve rašlje za 2:0.

Gol možete pogledati OVDJE.

U 82. minuti, konačnih 3:0 postavio je Fikayo Tomori na ubačaj Calhanoglua.

Milan je nakon deset godina došao do prve prvenstvene pobjede nad Juventusom u Torinu, a to mu je donijelo skok na treće mjesto prvenstvene ljestvice i bodovno izjednačenje (72) s drugoplasiranom Atalantom. Četvrti je Napoli sa 70 bodova, a Juventus je peti sa 69 i ugrožen mu je plasman u Ligu prvaka. Vodeći Inter sa 85 bodova već je prije osigurao naslov prvaka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...