DRITAN ABAZOVIĆ SLAVI KAO DA JE ON POBIJEDIO NA IZBORIMA: "Mi smo spremni da sarađujemo..."

On je poručio da su građani Herceg-Novog položili ispit demokratije, ali i da na ovim izborima, generalno, nema pobjednika.

  • Regija

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 0

Lider GP URA Dritan Abazović kazao je da su izuzetno zadovoljni rezultatom i da je platforma Crno na bijelo ostvarila duplo bolji rezultat u odnosu na prošle loklane izbore. On je poručio da su građani Herceg-Novog položili ispit demokratije, ali i da na ovim izborima, generalno, nema pobjednika.

“Čestitam svima, ali po meni je najveću pobjedu ostvarila lokalna lista, a ostali rezultati su na nivou očekivanog. Ali, to ne umanjuje uspjeh ostalih lista, svima neka je srećno i mi smo spremni da sarađujemo”, rekao je on.

Kako je kazao, vidjet će se ko će sačivanjavati buduću vlast.

“Na ovaj način je dokazano da građanska opcija raste, da možemo da vodimo jednu dostojanstvenu i pristojnu kapmanju, bez radikalizacije. Građani Herceg-Novog su položili veliki ispit demokratije, nikakvih tenzija nije bilo i sada konačno slijedi vrijeme da se svi posvete turističkoj sezoni”, rekao je Abazović.

On je čestitao svim njihovim partnerima.

“Vidjelo se, kada DPS nema šanse da pobijedi, nema nikakvog radikalizma. Uporedite nikšićke i novske izbore. Izbori treba da budu praznik demokratije. Na ovim izborima, generalno, i nema pobjednika, vidjećemo ko će sačinjavati buduću vlast, ali su svi građani pobijedili”, rekao je Abazović, poručivši da im je izmakao treći mandat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...