NE PIŠE MU SE DOBRO: Poznat identitet uhapšenog muškarca, predstavljao se kao policijski inspektor i biznismen i varao građane...

Shvativši da je prevaren, M. I. je prijavio policiji šta ga je snašlo, a policajci iz Bosanske Gradiške su, u saradnji s kolegama iz Prijedora, pronašli osumnjičenog.

  • Hronika

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 0

Zbog sumnje da je na području Bosanske Gradiške počinio šest prevara i jednu krađu, uhapšen je N. V. iz Cazina, sapćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

Osumnjičeni se tereti da je ovim krivičnim djelima pribavio protupravnu korist u iznosu od 800 eura i 4.200 KM, a prema nezvaničnim informacijama, radi se o 32-godišnjem Nedžadu Veliću (32) iz Cazina.

Krivična djela koja mu se stavljaju na teret, počinjena su od oktobra prošle godine pa do maja ove godine na području Bosanske Gradiške, a Velić se sumnjiči da se Gradiščanima, u namjeri da izvuče novac, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao različite iznose.

Posljednja u nizu prevara zabilježena je 6. maja, kada je do M. I. došao muškarac i predstavio se kao direktor firme iz Cazina te rekao da želi kupiti kamion.

- Nakon što su dogovorili kupoprodaju i iznos, osumnjičeni je, navodno, obavio telefonski poziv te od M. I. tražio i uzeo 500 eura pod izgovorom da mu treba za kupovinu agregata u Gradišci. Potom je obećao M. I. da će mu sljedećeg dana taj novac vratiti kada mu bude plaćao kamion koji je dogovorio da kupi od njega - kazao je za "Nezavisne" izvor blizak istrazi

Shvativši da je prevaren, M. I. je prijavio policiji šta ga je snašlo, a policajci iz Bosanske Gradiške su, u saradnji s kolegama iz Prijedora, pronašli osumnjičenog.

- Policajci su došli do operativnih saznanja da se radi o Veliću i da se Golfom 6 uputio prema Prijedoru. U 16.30 su pripadnici PU Gradiška, u saradnji sa kolegama iz PU Prijedor, u mjestu Omarska, zaustavili i kontrolisali Golf 6 kojim je on upravljao. Potom su ga pripadnici PU Gradiška uhapsili - ispričao je isti izvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...