RADONČIĆ ZATEČEN, KAKO DALJE, OSIPA SE KADAR: O odlasku Adisa Arapovića u SBB-u saznali iz medija...

Njihov portparol je poručio da ih istupanje ne iznenađuje te su u dopisu naveli moguće razloge njegovog istupanja.

  • Politika

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 12

Nakon što je Adis Arapović objavio da istupa iz ove stranke, oglasio se SBB, koji je obavijestio javnost da su za ovaj potez saznali iz medija. Njihov portparol je poručio da ih istupanje ne iznenađuje te su u dopisu naveli moguće razloge njegovog istupanja.

“Mi smo iz medija saznali za postupak gospodina Arapovića i to nas nije iznenadilo. U posljednje vrijeme, naročito nakon lokalnih izbora, dio kantonalnog rukovodstva u Sarajevu, Tuzli ili Bihaću je isticao potrebu hitne deakumulacije političkih i drugih funkcija i iskazao otvoreno nezadovoljstvo članstva zato što je supruga gospodina Arapovića izabrana u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-izvještajne agencije FBiH i Nadornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju)”, poručio je Seđad Muhić, portparol SBB-a.

Oni su podsjetili da je Arapović u Parlament FBiH ušao s kompenzacijske liste.

“Nezavisno od ovakvih personalnih odluka, SBB će u pripremi predstojećih izbora izvršiti korekciju svoje kadrovske politike na način da niko ne može obavljati više od jedne funkcije”, saopćeno je iz SBB-a.

Arapović je bio poznat kao analitičar, a potom je 8. januara 2018. godine postao član SBB-a. Na funkciju poslanika Parlamenta FBiH došao je u januaru prošle godine.

Arapović je ranije na svom Facebooku objavio da napušta stranku, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...