KINESKI NAPAD NA EUROPSKO TRŽIŠTE: Otkriven izgled električnog SUV-a koji ima mogućnost zamjene baterija (VIDEO)

Kineski proizvođač električnih automobila započinje s radom u Europi, a Norveška će poslužiti kao ispitni balon za daljnje širenje.

  • Auto

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Nio kreće u osvajanje europskog kontinenta iz Norveške. Izbor je mudar, jer je prihvatanje elektromobilnosti u skandinavskoj zemlji visoko, a to, također, znači da se kineski start-up mora natjecati s konkurentima poput Tesle i VW-a. Dakle, napad kineskog proizvođača na norveško tržište bit će uvod u veliku bitku za Europu. U jesen će Nio predstaviti ES8. Europska varijansta SUV-a imat će bateriju od 100 kWh s dometom od oko 500 kilometara (prema ciklusu WLTP), šest ili sedam sjedala, prtljažnik u koji stane maksimalno 1.861 litara i mogućnost vuče tereta prikolice od 1.500 kilograma.

alt

Infrastruktura za punjenje jedan je od presudnih faktora za uspjeh proizvođača električnih automobila. Zato Nio sarađuje s Plugsurfom, koji jamči više od 20.000 punionica u cijeloj Europi. Usto, Kinezi će implementirati i stanice za zamjenu baterija, koje su odavno poznate u Kini, te bi njih četiri trebale biti aktivne na području Osla do kraja 2021. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...