UŽAS U SARAJEVU: U tučnjavi migranata strani državljanin zadobio povrede opasne po život

U ulici Mustafe Pintola, općina Ilidža, u ponedjeljak je došlo do fizičkog sukoba migranata.

  • Hronika

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

O tome je u ponedjeljak u 19.15 sati obaviještena dežurna služba Pete policijske uprave (PU), nakon čega su na mjesto događaja izašli policijski službenici te su na spomenutoj lokaciji zatekli jednu osobu inicijala M. A. (2001.), državljanina Pakistana.

M. A. je imao povrede nanesene oštrim predmetom u predjelu lijeve strane grudi i leđa, koje je, prema vlastitoj izjavi, zadobio od druge osobe smještene u Imigracionom centru u Blažuju.

Povrijeđenom je prvu pomoć ukazala ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo da bi potom bio prevezen u KUM UKC-a Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške povrede, opasne po život, i gdje je u Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljnjem liječenju.

Na osnovu prikupljenih informacija, policijski službenici su došli do saznanja da su povrede M. A. nanijele dvije osobe, također državljani Pakistana, smješteni u Imigacionom centru u Blažuju.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo ubistvo u pokušaju, saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj na mjesta događaja obavili su službenici Uprave policije MUP-a KS, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela te na identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...