NEBOJŠA VUKANOVIĆ OPTUŽIO WIGEMARKA ZA KORUPCIJU U BiH: “Otiđite u Somaliju, Gvineju Bisao, gdje ovo ima?“

Po Vukanoviću, proces pridruživanja EU su “godine koje su pojeli skakavci, 22 godine, koliko smo daleko od EU, koliko svjetlosnih godna, kad ćemo ući – 2286”.

  • Mini market

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Narodni poslanik iz Kluba SDS-a Nebojša Vukanović u nastavku zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske obrušio se na vlasti zbog sporog procesa pridruživanja Evropskoj uniji, a oštre riječi i optužbe iznio je i na račun evropskih zvaničnika.

Napomenuo je da je preminuo Vlado Mijanović, zvani "Vlado Revolucija", pa je, smatra, “NSRS trebalo početi minutom ćutnje, da se oda počast, ne bi li se probudila ova naša apatija”.

Po Vukanoviću, proces pridruživanja EU su “godine koje su pojeli skakavci, 22 godine, koliko smo daleko od EU, koliko svjetlosnih godna, kad ćemo ući – 2286”.

"Vi se šprdate s nama”, poručio je Vukanović.

On je optužio i bivšeg šefa Delegacije EU Lars-Gunnara Wigemarka za korupciju u BiH, a sve zbog izglasavanja Zakona o akcizama, piše N1.

“Otiđite u Somaliju, Gvineju Bisao, gdje ovo ima? Vi kao šef EU idete od jednog do drugog kluba da donesete zakon. Da se ja boksujem s Tajsonom, naravno da će me razvaliti… EU nas je pretvorila u vrstu sanitarnog koridora”, kaže aludirajući na migrante i EU politiku migracija.

“Nikad nećemo ući u EU, jer to nije njihov interes. Ali, mi treba da uvažimo njihove standarde.”

Vukanović je glasno upitao i zašto premijer bježi iz sale te mu poručio da abdicira.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...