PJANIĆ JE GLAVNA TEMA KATALONSKIH MEDIJA: Sprema li se veliki transfer u engleski klub?

Španski mediji objavili su sinoć da bi se Miralem Pjanić mogao vratiti u Juventus već ovog ljeta, i to u novoj razmjeni igrača.

  • Sport

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Pjanić je prošlog ljeta stigao iz Juventusa kao veliko pojačanje, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Međutim, ova razmjena igrača Barcelone i Juventusa nije se pokazala baš uspješnom za ove klubove.

Bosanskohercegovački reprezentativac nije igrao već dva mjeseca za Barcelonu, a ni Arthur se ne može pohvaliti da ima neku blistavu sezonu.

Mediji u Španiji sinoć su iznenadili informacijom da su Barcelona i Juventus bili u kontaktu i da je moguće da ponovo dođe do razmjene. Ovaj put, Pjanić bi se vratio u klub iz Torina, a u suprotnom pravcu bi otišao Rodrigo Bentancur.

Međutim, jasno je da će Pjanić gotovo sigurno napustiti Barcelonu ovog ljeta i čini se da mu neće manjkati ponuda.

Već jutros, katalonski "Sport" objavio je nove špekulacije, a ovaj put oni tvrde da bi Pjanić mogao završiti u Premiershipu. Barcelona u igri ima i razmjenu s Chelseajem, koji je ljetos pokušao dovesti Pjanića iz Juventusa, ali mu to nije uspjelo.

Čini se da u londonskom klubu nemaju ništa protiv dolaska Pjanića, a "Sport" navodi da je Barcelona pokazala interes za moguću zamjenu, jer bi u suprotnom pravcu došao Jorginho.

Ovaj španski portal navodi, također, da je interes za Pjanića pokazao i Inter te da će biti zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti bh. reprezentativac, jer je, čini se, jasno da kod Ronalda Koemana neće dobiti šansu za igru.

Pjanić je prije dva mjeseca imao posljednji nastup za Barcelonu u Ligi prvaka protiv PSG-a, dok je u španskoj La Ligi posljednji put igrao još 24. februara protiv Eibara.

Katalonski klub već večeras igra u gostima protiv Levantea meč 36. kola La Lige, ali čini se da je već sada jasno da Pjanić ni u ovom susretu neće dobiti priliku za igru.

Koeman: Pjanić? Sve zavisi od tri faktora

O Pjanićevom statusu u Barceloni jučer je govorio i Koeman uoči današnje utakmice protiv Levantea te njegova izjava nije baš znak da će se status bh. veznjaka promijeniti dok je on trener "Blaugrane".

"Pjanić i Riqui Puig? Imamo ekipu u kojoj ne pravimo mnogo promjena. Sve zavisi od treninga, tehničkih odluka i sistema igre. Mnogo stvari utječe na odluku koliko će neko igrati. Oni koji ne igraju, moraju biti spremni", rekao je Koeman.

Kada je u pitanju Nizozemac, i dalje je miran po pitanju svoje budućnosti i vjeruje da će sjediti na klupi i naredne sezone, jer kako kaže, uživa povjerenje predsjednika Joana Laporte.

"Predsjednik mi je ukazao veliko povjerenje od prvog dana i on je taj koji će odlučiti. Potpisao sam na dvije godine i vidim sebe kako vodim ovu grupu igrača i naredne sezone", kazao je Koeman.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...