VELIKA EGZIBICIJA "DERMALA": Gradi se ogromna proizvodna hala, bit će uposleno novih 120 radnika

Fabrika obuće ”Dermal” pustit će u funkciju 1. jula ove godine novu proizvodnu halu od 2.500 kvadrata u Kotor-Varoši, u kojoj će biti zaposleno 120 novih radnika. 

  • Ekonomija

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

”U novoj hali, čija izgradnja je u toku, nalaziće se pogon za montažu gornjih dijelova obuće”, izjavio je za ”Glas Kotor-Varoši” Radenko Bubić, vlasnik i direktor ”Dermala”. 

On je istaknuo da je ta uspješna kotorvaroška firma ugovorila s austrijskim modnim brendom ”Paul Green” da se u novoj proizvodnoj hali dnevno proizvodi 2.000 pari modne i sportske ženske obuće.

Fabrika obuće ”Dermal” otvorila je lani u Kotor-Varoši još jedan proizvodni pogon od dvije hiljade kvadratnih metara, a proizvodni kompleks sada je smješten u 15 hiljada kvadratnih metara.

Nedavno je u funkciju stavljena nova hala u Kneževu, veličine 3.200 kvadratnih metara.

U ”Dermalovim” pogonima u Kotor-Varoši i Kneževu zaposleno je 1.080 radnika, a 90 posto proizvoda izvozi se na inostrano tržište.

Dnevno se u pogonima te kotorvaroške fabrike izrađuje oko pet hiljada pari modne i namjenske zaštitne obuće, a osim u zemlje Balkana, proizvodi iz ”Dermala” se plasiraju i u Njemačku, Francusku, Austriju, Italiju, Slovačku i Holandiju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...