HRVATSKA NA NOGAMA: 11 radiologa koji su dali otkaz u zagrebačkoj klinici, uputilo pismo u kojem su SVE OTKRILI

Nakon što je jučer objavljena pritužba za mobing od voditeljice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijane Zadravec, koju je potpisalo 17 radnika Odjela onkološke radiologije s Klinike za tumore, danas su se pismom oglasili i radiolozi kojih su posljednjih godina dali otkaz, a kao razlog otkaza navode Zadravec.

  • Regija

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 1

Jedanaest radiologa Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a "Sestre milosrdnice" poslalo je "Indexu" pismo uz dozvolu da se objave i njihova imena.

Pismo potpisuju ljekari radiolozi Ljubica Luetić-Ćavor, Mirta Zekan-Vučetić, Jana Fila, Andrijana Jović, Goran Zovak, Matko Gulin, Gordana Lovrenčić-Prpić, Nataša Katavić, Domagoj Marijan, Josip Ninčević i Iva Bušić-Pavlek iz Vinogradske.

Prvih šest ljekara bili su zaposlenici Klinike za tumore, a ostalih petero je iz Vinogradske. Svima im je šefica bila Dijana Zadravec.

“Razlog odlaska isključivo su loši radni uvjeti za koje je direktno i indirektno odgovorna predstojnica Zavoda za radiologiju. Svi koji smo otišli, još smo mladi, puni entuzijazma i ljubavi prema poslu koji radimo. Ne bježimo od posla. Želimo raditi”, stoji u pismu u kojem iznose sve detalje lošeg vodstva.

Naglasili su činjenicu da Zadravec ima vrlo malo veze s onkološkim bolesnicima te da je svojim vodstvom pokazala nebrigu za onkološke pacijente, što detaljno opisuju u pismu

Svoje očitovanje šalju Tomislavu Dulibiću, predsjedniku Upravnog vijeća bolnice (ujedno i državnom sekretaru Ministarstva zdravstva), v. d. direktoru bolnice Mariju Zovaku, koji je u međuvremenu podnio ostavku, te predsjedniku Komisije za unutrašnji nadzor i kontrolu rada KBC-a "Sestre milosrdnice".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...