DODIK GA VRIJEĐAO, ŠULIĆ IZBACIO: Predsjednik Kluba SDS-a Miladin Stanić udaljen sa sjednice

Predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić udaljen je s današnje sjednice.

  • Mini market

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Kako javlja novinar "Nezavisnih", Stanić je sa sjednice udaljen nakon što je galamio tokom govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je rekao da je predsjednik Kluba SDS-a tražio od njega dva miliona maraka da pređe u SNSD.

Ovakve tvrdnje Dodika uslijedile su nakon što je Stanić optužio vladajući SNSD za kriminal i korupciju u Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev odbio, jer je puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700 hiljada.

"Da bilo ko drugi govori o poštenju nego se ti javio da o poštenju govoriš", rekao je Dodik kao reakciju na Stanićevu izjavu o korupciji u SNSD-u.

Denis Šulić, potpredsjednik NSRS, odredio je nakon toga pauzu od pet minuta kako bi se spriječila daljnja napetost između Stanića i Dodika na sjednici, na kojoj su tema evropske integracije, međutim i nakon toga su se tenzije nastavile pa je Stanić udaljen sa sjednice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...