RAZOTKRIVENI NEPOZNATI DETALJI SEKSUALNOG ŽIVOTA BILLA GATESA: "Nije takav štreber kao što mislite"

Poznati milijarder i filantrop Bill Gates vodio je prilično raskalašen mladalački život prije nego što je zaplovio u bračnu luku sa Melindom, tvrdi njegov biograf, koji se pita hoće li se nakon razvoda braka vratiti partijanju.

  • Show

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Novinar James Wallace napisao je dvije knjige o osnivaču Microsofta devedesetih godina, u kojima je otkrio da je Gates organizirao golišave zabave sa striptizetama.

U intervjuu za "Daily Mail" Wallace (74) otkrio je da Bill nije bio nevinašce u mladalačkim danima, kada je osnovao Microsoft.

- U tom razdoblju mnogi klinci iz Microsofta bili su mladići koji po dva-tri dana nisu skidali majice sa mrljama od pizze dok su razvijali neki softver - izjavio je bivši istraživački novinar "Seattle Post-Intelligencera".

- Organizirali su tada prilično lude zabave, išli su po klubovima i tražili striptizete koje su dovodili u Billov dom. Nije on tada bio nevinašce ili nekakav štreberčić. Imao je život - rekao je.

Druga Wallaceaova knjiga o Gatesu, izdana 1997. godine, sadrži detaljnije opise navodnih golišavih zabava na Gatesovom imanju Laurelhurst u državi Washington.

Wallace je napisao da su nacionalni mediji željeli omogućiti nesmetan protok vijesti o tehnologiji i poslovnim potezima Gatesa i da zbog toga nisu izvještavali o njegovim zabavama koje je organizirao u Seattleu. Navodno je Gates posjećivao striptiz klubove i unajmljivao plesačice da dođu u njegov dom. Potom bi skakli goli u unutrašnji bazen i zabavljali se do sitnih noćnih sati.

Wallace je, također, napisao da je Gatesovo ženskarenje tada ostavljalo traga na njegovom odnosu sa Melindom.

- Iako je Gates počeo hodati s Melindom French 1988. godine, još neko vrijeme koketirao je sa ženama, pogotovo kada je bio na službenom putu. Redovno se upucavao novinarkama koje su pratile Microsoft - napisao je.

- Njegovo ženskarenje bilo je dobro poznato, iako se o tome malo pisalo, jer su Gates i Microsoft bili nepresušan izvor informacija i dobrih priča za novinare poput "New York Timesa" i niko nije želio da to prestane - tvrdio je.

- Melinda French sve je to jako dobro znala, njihova veza bila je puna uspona i padova. U jednom trenutku prekinuli su vezu na godinu dana, navodno jer se Gates nije želio vezati. Kada su se, međutim, 1992. opet zbližili, njihova je veza bila čvršća nego ikad - istaknuo je.

imageMelinda i Bill Gates (Foto: Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia)

Dugogodišnji Gatesov prijatelj i bivši izvršni direktor Vern Raburn potkrijepio je tvrdnje iz knjige u intervjuu za "Daily Mail" i otkrio da je Gates, navodno, prevario Melindu u ranoj fazi njihove veze.

Potvrdio je da je Gates volio organizirati tulume i da nije bio vjeran Melindi kada su počeli hodati, ali je bio ponosan što se to nije događalo nakon njihovog vjenčanja.

- Nije to ništa posebno biti gol u bazenu. Postoji razlika između kupanja u bazenu s hrpom drugih ljudi i biti gol u bazenu s drugom osobom, ili biti u krevetu s drugom osobom - rekao je.

On tvrdi da je, koliko je njemu poznato, Bill bio vjeran Melindi nakon njihovog vjenčanja 1994. godine.

Vern Raburn poznaje Gatesa već decenijama i bio je jedan od njegovih prvih zaposlenika i tvrdi da su se Bill i Melina udaljili posljednjih godina i nisu uvijek dijelili iste interese kada je u pitanju rad Fondacije "Bill i Melinda Gates".

Istaknuo je da su Bill i Melinda dobri ljudi.

- Iskreno se nadam da će Bill i Melinda naći sreću. Prošao sam kroz razvod prije 12 godina. Svi koji vam kažu da su imali dobar razvod - lažu.

Bill i Melinda šokirali su objavom prošle sedmice da se razvode, a već su počele glasine da se Gates vratio starim navikama.

TMZ je izvijestio da je Melinda Gates iznajmila otok Calivigny u Grenadi za cijelu porodicu, osim Billa.

Tabloidni portal tvrdi da su Melinda i djeca ljuti na Gatesa zbog nepoznatog incidenta i da par pokušava iznaći dogovor oko razvoda.

(Jutarnji list)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...