"OVO NE PRILIČI NI DODIKOVOJ IKEBANI…": Bursać očitao lekciju Tegeltiji, a onda je na red došao vožd iz Laktaša

Novinar i kolumnist iz Banje Luke Dragan Bursać aktivan je na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 2

Tako je Bursać na Twitteru reagirao na tvrdnje savjetnika člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Milana Tegeltije na tvrdnje kako u Beogradu na Dan pobjede nije bilo ništa sporno u pjesmama koje su pjevane u čast četničkih zlikovaca.

"Pjesme Momčila Nastasijevića, koji je umro 1938. godine, nikako ne mogu biti ljotićevske i nedićevske. To što je neko prisvojio njegove pjesme, ne identifikuje ih sa prisvajačem. One ostaju djelo jednog od najvećih srpskih pjesnika, koji je umro prije Drugog svjetskog rata“, poručio je Milan Tegeltija.

Na ove tvrdnje reagirao je Dragan Bursać.

"Na stranu što je ovo objašnjenje u rangu onog šta fali pozdravu 'Za dom spremni', na stranu što je Bokan Beli Orao režirao naci hepening, ali nepoznavanje Nastasijevića kao nacionalističkog jastreba-pojca i mrzitelja Evrope ne priliči Dodikovoj ikebani“, odgovorio je Bursać Tegeltiji.

A, onda je na red došao Milorad Dodik.

„Dodik: Ja sam u Hagu branio Karadžića i Mladića, sve što radim je vrhunski! Bursać: Obojica su dobili doživotne, ni ja ih ne bih bolje odbranio. Vrhunski!“, poručio je Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...