POTRES NA KOŠEVU: FK Sarajevo se oprostio od titule, ali i od trenera!?

Bordo klub u drugom dijelu sezone igra slabo. Izgubili su ogromnu prednost koju su imali nad ostatkom lige i trenutno su na drugom mjestu Premijer lige BiH.

  • Sport

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 1

Slabi nastupi ekipe koštali su trenerskog mjesta Vinka Marinovića, kojeg je rukovodstvo tima s Koševa odlučilo smijeniti.

Prema nezvaničnim informacijama, sinoć je održan sastanak uprave kluba, čiji je zaključak da se Marinoviću uruči otkaz nakon "nule" protiv Slobode, ali svakako treba sačekati službenu potvrdu aktuelnog bh. prvaka.

Upravni odbor FK Sarajevo prije gotovo mjesec dana uručio je otkaz i sportskom direktoru kluba Emiru Hadžiću.

On je tada platio ceh seriji loših rezultata, Marinović je "preživio", ali bordo tim je nastavio s jako slabim partijama pa je, po svemu sudeći, i Marinović postao bivši i ekipa s Koševa će sezonu završiti s novim trenerom.

Na klupu Sarajeva Vinko Marinović je stigao krajem 2019. godine. Naslijedio je Husrefa Musemića na ovoj poziciji i osvojio je naslov prvaka BIH.

Ukupno je Marinović bordo klub vodio u 42 utakmice te je ostvario učinak od 26 pobjeda, 10 neriješenih rezultata i šest poraza.

Bordo klub je trenutno na drugom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 58 bodova. Dva boda su iza Borca, a do kraja prvenstva imaju utakmice protiv Mladosti, Radnika i Olimpika.

"Horde zla" tražile otkaze u slučaju loših rezultata

Udruženje navijača FK Sarajevo uputilo je ranije dopis na adresu kluba u kojem su se očitovali o trenutnom stanju u klubu i o poziciji na tabeli.

Navijači Sarajeva su nezadovoljni, a još prije posljednjeg remija tražili su ostavke u rukovodstvu kluba ukoliko se sezona ne okonča osvojenom titulom.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...