PRIJEDLOG ZA 30. IFTAR, A MOŽE I ZA VEČERU: Đulbastije, dobre kao i prije

Za salatu predlažemo zelenu ili kupus salatu.

  • Gastro

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 0

Đulbastije ćete napraviti veoma brzo.

Za današnji iftarski meni donosimo vam bosansko tradicionalno jelo đulbastije, još jedan recept.

Ovaj mesni obrok možete servirati s pire krompirom, pomfritom ili rižom. Za salatu predlažemo zelenu ili kupus salatu.

Sastojci:

500 g mljevene junetine
tri veća krompira
dvije glavice luka
dva čehna bijelog luka
dvije kašike brašna
jedno jaje
so
biber
vegeta
bešamel sos

Priprema:

U posudu stavite junetinu, izrendani krompir i luk. Dodajte dva čehna bijelog luka, dvije kašike brašna, jedno jaje, so, biber i vegetu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Od mesa pravite male pljeskavice. Na zagrijanom ulju kratko ispecite đulbastije, da dobiju koricu s obje strane.

Potom đulbastije poredajte u tepsiju i zalijte ih bešamel sosom. Ostavite da se peku 30-ak minuta na 220 stepeni. Po želji možete dodati i sir edamer.

Prijatno!

(Klix)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...