ZAHIRAGIĆ PROZVAO FORTU I VRANIĆA: "Kada imate 500 hiljada KM za neke policijske kamere, onda nađite sredstva i za..."

"Forto i Vranić obećali su da mladi ljekari neće ostati bez posla", rekao je Zahiragić.

  • Politika

  • 12. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 1

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, obratio se javnosti na svom Facebook profilu, gdje je komentarisao današnje pismo mladih ljekara iz Kantona Sarajevo.

Naime, ljekari su se obratili Vladi KS, poručivši im da ih može biti stid što su dozvolili da ostanu bez posla u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Zahiragić kaže da ga je pismo mladih ljekara rastužilo.

- Rastužilo me današnje pismo mladih doktora iz Sarajeva, a koji su ostali bez posla nakon svega par mjeseci rada u vremenu teške pandemije. Ostali su bez posla uprkos obećanjima Vranića i Forte, a obećavali su da neće, kako njima samima, tako i nama na Skupštini kada smo ih pitali, rekao je Zahiragić.

Vladi KS je poručio da se sredstva za mlade ljekare moraju pronaći.

- Zahtijevam od Vlade KS da odmah i bez odlaganja obezbijedi sredstva i omogući prijem svih tih mladih doktora, ali i onih koji još uvijek nisu dobili priliku, u javne zdravstvene ustanove u KS.

Ima novca i previše, jer kada ima 500 hiljada za neke policijske kamere dok policajaci hodaju u poderanoj obući ili kada ima čak 16 miliona za Projekat adaptivnog upravljana saobraćajem dok se građani voze u rashodovanim vozilima - moraju se iznaći sredstva i za mlade doktore, kazao je on.

Spreman je, kako kaže, ponuditi program po kojem će svi mladi ljekari dobiti mogućnost za rad u struci.

- Ukoliko ne znate kako, ponudit ću vam model i pomoći vam, jer sam samo prije nekoliko godina, dok sam još bio Predsjednik SPUS-a, zajedno sa kolegama, osmislio model i program po kojem svi mladi doktori dobiju posao i priliku da rade dok ne steknu uslove za specijalizaciju, a neki, uglavnom oni koji žele, i nakon toga. Svi mladi doktori koji su se tada nalazili na Birou za zapošljavanje povučeni su sa istog i dobili su posao, naveo je Zahiragić.

Poručio je da će lično podnijeti inicijativu ukoliko Vlada KS ne ponudi rješenje do sljedeće sjednice Skupštine KS

- Ukoliko Vlada KS do sljedeće sjednice Skupštine KS ne ponudi rješenje, podnijet ću lično inicijativu i nadam se da ću za to dobiti podršku kolega iz vladajuće skupštinske većine - jer ovo su teme oko kojih bi morao postojati konsenzus, rekao je, između ostalog, Zahiragić.

Rastužilo me današnje pismo mladih doktora iz Sarajeva, a koji su ostali bez posla nakon svega par mjeseci rada u...

Posted by Haris Zahiragić on Wednesday, 12 May 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...