POTPUNI HAOS U IZRAELU: Mrtvi se broje na obje strane, raste strah od frontalnog rata (FOTO, VIDEO)

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake zračne napade na pojas Gaze. Mrtvi se broje na obje strane. Gradovi gore. Palestinski militanti skladištili su dovoljno raketa da nastave bombardirati Izrael sljedeća dva mjeseca, upozorili su sigurnosni stručnjaci, jer su eskalacije borbe dovele do toga da je UN upozorio na "rat u cjelini".

  • Svijet

  • 12. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 1

Smrtonosni sukobi u pojasu Gaze između palestinskih boraca i izraelske vojske se ne smiruju, a UN strahuje da će sukob prerasti u potpuni rat.

Broj poginulih Palestinaca popeo se na 65, među kojima i 16 djece i 5 žena, prenosi večeras BBC, a Izrael tvrdi da su palestinski borci ispalili više od 1500 raketa iz Gaze.

Izrael je izveo na stotine zračnih napada na Gazu u kojima su uništili tri nebodera i ubili nekoliko Hamasovih dužnosnika.

Sigurnosni stručnjaci tvrde da su palestinski militanti uskladištili dovoljno raketa da nastave bombardirati Izrael sljedeća dva mjeseca.

Glavni sekretar UN-a António Guterres poručio je kako je duboko zabrinut stanjem u Gazi, a upozorili su i na opasnost od punog rata.

Palestinski snage potvrdile su da su ispalili stotine projektila na Tel Aviv nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u pojasu Gaze, a Izraelska vojska je saopštila da gađa militante u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja, prenosi Rojters.

A fire rages at sunrise in Khan Yunish following an Israeli airstrike on targets in the southern Gaza strip, early on May 12, 2021. - Israeli air raids in the Gaza Strip have hit the homes of high-ranking members of the Hamas militant group, the military said Wednesday, with the territory's police headquarters also targeted

Israeli artillery in action as the escalation continues between Israeli army and Hamas at the Gaza Border, Israel, 12 May 2021. At least 70 people have been killed in the conflict, including around 16 children

Another multi-storey building was destroyed in Gaza on Wednesday evening by an Israeli air strike, prompting Hamas to retaliate with 130 rockets of its own, as the deadly fighting in the middle east continued on Wednesday. Pictured: Smoke rises from Al-Sharouk tower hit by an Israeli air strikes, in Gaza City on May 12, 2021

Heavy smoke and fire rise from Al-Sharouk tower as it collapses after being hit by an Israeli air strike, in Gaza City on May 12, 2021. An Israeli air strike destroyed a multi-storey building in Gaza City today

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...