HLADAN TUŠ ZA TURSKU: Istanbul i drugu godinu u nizu ostao bez finala Lige prvaka

Finale ovogodišnje fudbalske Lige prvaka igrat će se u Portu, a sada je stigla i zvanična potvrda.

  • Sport

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

O ovome se pisalo jutros u vodećim svjetskim medijima, a zvanična potvrda znači da je Istanbul i drugu godinu u nizu ostao bez finala Lige prvaka, a razlog je loša situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa.

UEFA je odlučila da promijeni domaćina finalne utakmice, u kojoj će se naći Manchester City i Chelsea, nakon što je Engleska stavila Tursku na crvenu listu rizičnih država za njihove građane u vremenu pandemije.

To znači da bi navijači, novinari i igrači morali u karantin pri povratku iz ove zemlje te je UEFA odlučila reagovati i promijeniti domaćina finalne utakmice i tako olakšati engleskim klubovima organizaciju putovanja.

Na kraju je odlučeno da se ovogodišnje finale igra u Portu, na stadionu Dragao.

Istanbul će, vjerovatno, biti na listi za organizaciju nekog od narednih finala, a vidjet ćemo kakva će reakcija na kompletnu situaciju biti u Turskoj.

Treba istaknuti da će određeni broj navijača prisustvovati ovoj finalnoj utakmici. Oba tima trebala bi dobiti između 4.500 i 6.000 ulaznica za svoje navijače.

Glavni sudija finalnog meča je Španac Antonio Mateu Lahoz.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...