"BAKLAVA, BAJRAM-BANKA i PROSLAVA RAMAZANSKOG BAJRAMA": Stanivuković posjetio banjalučkog muftiju i nekoliko porodica (FOTO)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, čestitao je Bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti. Stanivuković je posjetio i muftiju banjalučkog Nusreta ef. Abdibegovića.

  • Društvo

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 3

“Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazanski bajram, uz želju da ga provedete u zdravlju i sreći, zajedno sa svojom porodicom”, napisao je Stanivuković na svom Facebooku.

Stanivuković je rekao da je ovo prilika da ovaj važan dan obilježi sa muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem te da sa njim porazgovara o važnim temama i da zajedno pošalju poruku da je Banja Luka prijateljski grad.

“Ljepota Banjaluke se ogleda upravo u tom prisustvu različitosti, u tome što, pored Ferhadije, koja je istorijski važna za naš grad, možete da vidite i prelijepe pravoslavne hramove, ali i katedralu”, napisao je gradonačelnik Banje Luke.

“U našem gradu svako ima svoje mjesto i tako treba da živimo, da se ophodimo jedni prema drugima i da pomažemo jedni druge, jer tu poruku nam upravo šalje današnji praznik”, istaknuo je Stanivuković.

Sa muftijom je dogovorio i prvu zvaničnu posjetu Gradskoj upravi, kada će otvoriti mnoge važne teme.

Свим припадницима исламске вјероисповијести честитам Рамазански бајрам, уз жељу да га проведете у здрављу и срећи,...

Posted by Драшко Станивуковић - Draško Stanivuković on Thursday, 13 May 2021

Nakon susreta sa muftijom Abdibegovićem, Stanivuković je posjetio i nekoliko banjalučkih bošnjačkih porodica. 

- Baklava, bajram-banka i proslava Ramazanskog bajrama...

Uživao sam danas u druženju i razgovoru s nekoliko banjalučkih porodica koje danas obilježavaju Ramazanski bajram. Hvala domaćinima na gostoprimstvu, na tome što su nas upoznali sa prelijepim običajima, ali i na tome što smo zajedno poslali snažnu poruku da je Banjaluka siguran grad, grad u kome možemo da živimo zajedno. Neizostavan dio bajramske trpeze bila je i baklava. Ovaj praznik predstavlja posebnu radost za najmlađe, a tim povodom sam podijelio i bajram-banku, kojoj se najmlađi posebno raduju. Ovo je samo početak jedne lijepe i duge tradicije, ali i njegovanja prijateljskih odnosa - napisao je Draško Stanivuković na svom Facebook profilu.

Баклава, бајрам-банка и прослава Рамазанског бајрама... Уживао сам данас у дружењу и разговору са неколико бањалучких...

Posted by Драшко Станивуковић - Draško Stanivuković on Thursday, 13 May 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...