ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZAPREPASTIO SRBIJU: "Kćerku su mi tjerali da pije drogu, sinu rezervisali grobnicu i štampali umrlice..."

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kazao je kako je jučer samoinicijativno otkazao obezbjeđenje koje mu je dodijelila policija prije dvije decenije.

  • Regija

  • 14. Maj 2021  14. Maj 2021

  • 1

Čedomir Jovanović uradio je to iz revolta, jer ga je policija ranije obavijestila da, kako tvrdi, povlače obezbjeđenje njegovoj djeci. On kaže da su ga o tome jučer obavijestili ljudi iz Uprave za objezbjeđenje ličnosti, a on je, kako kaže, tražio da mu napismeno daju procjenu po kojoj je to odlučeno.

- Tražio sam da mi napismeno dostave procenu po kojoj je takva odluka doneta, ali rekli su da nema papira, već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: 'Mene ćete da čuvate, a moju decu nećete?! E, pa ne može!' I vratio sam obezbeđenje - rekao je Jovanović i dodao da smatra da za ovakvu odluku ne postoji bezbjednosno opravdanje.

Lider LDP-a naveo je kako na dnevnom nivou preko društvenih mreža dobija, kako kaže, prijetnje smrću. Tako je u jednoj od poruka koja je nedavno ostavljena na Facebooku, pisalo: "Narkomane, bliži ti se kraj, neće te spasiti ni policija ni vojska, narod će presuditi i tebi i još nekima", a u drugoj piše: "Treba čoveka pustiti da živi, ali mu prvo pobit' svu familiju da vidi kako je tugovati za svojima kada ih nema."

Čedomir Jovanović je naveo kako je šokiran ovakvom odlukom o ukidanju objezbjeđenja njegovoj djeci i ispričao jednu situaciju iz tržnog centra koja se desila, kako tvrdi, njegovoj kćerci.

- U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru s drugaricom. Nakon bioskopa sele su u 'Mac', a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju - tvrdi Čedomir Jovanović i dodaje:

- Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih.

Jovanović tvrdi da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok, ustvari droga MDMA (extasy). Kako kaže, nakon toga je on s djecom bio u policiji, gdje su dali izjavu, a u MUP-u su ga, navodno, zamolili da o ovome ne priča u javnosti.

- Mihajlu su rezervisali grobnicu i štampali mu umrlice! Kada putuje zbog školovanja, u Nemačkoj ga dočekuje nemačka policija, u Engleskoj engleska. Takav život vodi. A pitao me je nedavno zašto ne može sam sa devojkom da izađe pa sam mu po ko zna koji put objašnjavao - rekao je lider LDP-a i dodao da je njemu prije nekoliko dana, dok je stajao na semaforu, jedan čovjek koji je bio na stajalištu, skinuo pantalone i pokazao mu spolni organ.

On kaže kako je cijela ta scena trajala tri minuta, kao i da niko iz njegove pratnje nije odreagovao.

- I da nisam bio tu i da nisam štićena ličnost, pa valjda je red da sankcionišu onoga ko narušava javni red i mir - kaže Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...