PREDSJEDNIK SLOVENIJE BORUT PAHOR IZ BEOGRADA PORUČUJE: "Ne vjerujem u promjene granica mirnim putem"

Pahor je rekao da je devedesetih došlo do formiranja nekih novih granica s nadom da će zavladati mir i s nadom u evropsku perspektivu.

  • Regija

  • 14. Maj 2021  14. Maj 2021

  • 2

Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je danas u Beogradu da ne vjeruje da su promjene granica na Zapadnom Balkanu moguće mirnim putem.

Pahor je novinarima u Beogradu, poslije razgovora sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, rekao da tako misli s obzirom na to da je riječ o veoma kompleksnom pitanju.

Odgovarajući na pitanje da precizira šta je mislio kada je jučer u Prištini rekao da se protivi promjeni granica na Zapadnom Balkanu, Pahor je rekao da je devedesetih došlo do formiranja nekih novih granica s nadom da će zavladati mir i s nadom u evropsku perspektivu.

"To sam mislio kada sam govorio da ne vjerujem u to da je moguća mirna promjena granica. To se ne bi tako završilo, jer je riječ o kompleksnom pitanju“, rekao je Pahor.

Rekao je i da je to pitanje važno zbog razumijevanja proširenja EU, piše Nova.rs.

"To je važno ne samo za mir, bezbjednost i blagostanje na ovim prostorima, već i za Evropsku niju“, rekao je Pahor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...