SPECIJALITET S ISTOKA: Ovakve lepinje sigurno niste probali, sve što trebate učiniti je pomiješati kvasac s lukom…

Naš današnji obrok gotov je za sat vremena, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 0

SASTOJCI

2 zelena luka

40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

250 g brašna

250 g griza

kašičica šećera

sol

7 g suhog kvasca

30 g sira

origano

200 ml tople vode

mlijeko

mak

sir

PRIPREMA

U tavu ulijte 40 ml ulja, dodajte zeleni luk i posolite. Dinstajte 5 minuta.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte 250 g brašna i 250 g griza.

Dodajte šećer, sol i 7 g suhog kvasca.

Dodajte dinstani luk, 30 g ribanog sira, origano, 200 ml tople vode i rukom lagano zamijesite mekano tijesto.

Oblikujte tijesto u kuglu i razdijelite na 8-9 komada.

Oblikujte kugle, prebacite ih u tepsiju u koju ste stavili papir za pečenje te ih spljoštite da dobiju izgled malih lepinja.

Svaku zarežite nožem i utisnite ribani sir.

Premažite ih mlijekom i pospite makom.

Pecite na 250 stepeni oko 20-25 minuta.

Izvadite iz pećnice i prekrijte krpom.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...