NEVIĐENA ČISTKA U SVLAČIONICI: Poznata lista svih 14 nogometaša koje je Barcelona spremna prodati ovog ljeta, Pjanića spašava samo jedna stvar...

Trener Barcelone Ronald Koeman rotirao je tokom cijele sezone gotovo istih 15-16 fudbalera zbog čega mnogi nisu dobili šansu da pokažu koliko mogu.

  • Sport

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 0

Među tim igračima je, nažalost, i Miralem Pjanić, koji je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa.

"Mundo Deportivo" objavio je jučer da su Joan Laporta i Ronald Koeman spremi da naprave potpuni remont igračkog kadra. Oni su u četvrtak održali sastanak na kojem je Koeman dobio podršku i čini se da će ostati na trenerskom mjestu katalonskog kluba i naredne sezone.

Navijači Barcelone bili su iznenađeni jučer kada je objavljeno da klub želi prodati čak 14 igrača ovog ljeta i da će razmotriti skoro sve ponude koje stignu na adresu katalonskog kluba.

"Mundo Deportivo" jučer je otkrio imena sedmorice fudbalera koji će biti na transfer-listi ovog ljeta, a to su Miralem Pjanić, Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Matheus Fernandes, Philippe Coutinho i Martin Braithwaite.

Jutros su mediji u Španiji nastavili sa špekulacijama oko toga ko bi mogao još da napusti katalonski klub, jer je navedeno da će 14 igrača biti na prodaju te su uspjeli da otkriju i imena ostalih sedam fudbalera.

Pored već navedenih igrača koji su na transfer-listi Barcelone, ovaj klub će biti otvoren i za prodaju još sedmorice njih ukoliko stigne prava ponuda.

Navodno je Barcelona spremna da ovog ljeta proda još Clementa Lengleta, Sergija Roberta, Riquija Puiga, Konrada i Trinicaa, ali i Ousmanea Dembelea, pa čak i Antoinea Griezmanna ukoliko za njih stigne ponuda koju ne mogu da odbiju.

Dembele još nije donio odluku da li će produžiti svoj ugovor s Barcelonom i, ukoliko to ne uradi do kraja sezone, klub će ga sigurno staviti na transfer-listu kako narednog ljeta ne bi otišao bez obeštećenja.

Što se Griezmanna tiče, on igra najbolju sezonu od dolaska u klub, ali mnogi smatraju da se nije najbolje uklopio u igru Barcelone. Laporta je spreman da proda i Francuza kako bi skupio sredstva za dolazak Erlinga Haalanda.

Pored Haalanda, na meti Barcelone ovog ljeta su još četvorica igrača. Čini se da će Eric Garcia i Sergio Aguero sigurno doći na Camp Nou, a klub će pokušati dovesti još Memphisa Depayja i Georginija Wijnalduma, koji su velika želja Koemana.

Međutim, sve to bi se znatno moglo promijeniti ukoliko Koeman dobije otkaz. U tom slučaju će lista "prekriženih" biti sigurno kraća, a mnogi vjeruju da bi, u tom slučaju, i Pjanić sigurno ostao u klubu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...