NJEMAČKA UVELA NOVA PRAVILA ZA DRŽAVLJANE BiH: Bosanci i Hercegovci skinuti s liste visokorizičnih zemalja, ali…

Pored naše zemlje, na listi rizičnih područja su Srbija, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Estonija, Ukrajina i još nekoliko zemalja, između ostalih i Palestina.

  • Društvo

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 3

Bosna i Hercegovina od danas više nije na listi područja s visokom incidencom za širenje koronavirusa te je sada na listi rizičnih područja.

To je objavio njemački Institut "Robert Koch".

Pored naše zemlje, na listi rizičnih područja su Srbija, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Estonija, Ukrajina i još nekoliko zemalja, između ostalih i Palestina.

Osobe koje dolaze iz tih područja, ne moraju u karantin, ali im je potreban negativan test na koronavirus, prenosi Radiosarajevo.ba.

Klasifikacija se vrši na osnovu sedmodnevne incidence zaraženih na 100.000 stanovnika.

Istovremeno, Njemačka je skinula Španiju i Kanarska ostrva s liste rizičnih područja, navedeno je na stranici Instituta "Robert Koch".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...