LOŠE VIJESTI IZ KANTONA SARAJEVO: Raste broj oboljelih od koronavirusa, zabilježeni novi smrtni slučajevi...

Kanton Sarajevo danas bilježi 486 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 2.505 osoba.

  • Hronika

  • 16. Maj 2021  

  • 0

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 435 novih uzoraka. Preminule su četiri osobe, nakon što prethodna dva dana u Kantonu Sarajevo nije bilo smrtnih ishoda uzorkovanih Covidom.

U istom periodu, od koronavirusa se oporavilo 36 osoba. Od pomenutog broja novozaraženih, njih 13, odnosno 59,09 posto, pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Kanton Sarajevo danas bilježi 486 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 2.505 osoba.

Trenutno je u KS hospitalizirano 110 pacijenata, i to i na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ po 55 pacijenata. Na respiratorima u obje bolnice nema niti jedan pacijent. U isto vrijeme, kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti na KCUS-u koristi 10 pacijenata, a u Općoj bolnici njih tri. Sa hospitalizacije su otpuštena tri pacijenta.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 150 pacijenata, od kojih su dva transportovana u Opću bolnicu, te tri na KCUS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...