POTOP HRVATSKOG PJEVAČA NA IZBORIMA NIJE NAJGORE ŠTO GA JE SNAŠLO: Poruku Sandre Benčić Miroslav Škoro dugo će pamtiti...

Benčić je optužila Škoru da se u kampanji služio ''nevjerovatnim prljavštinama'' te mu poručila da metodama kojima se koristio, nije mjesto u demokratskom društvu i utakmici.

  • Regija

  • 17. Maj 2021  17. Maj 2021

  • 0

Saborska zastupnica Zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić poručila je u nedjelju kandidatu Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslavu Škori da će izgubiti u drugom krugu lokalnih izbora, što će mu biti četvrti poraz.

''Ovo su treći izbori koje je izgubio, a ja mu sugeriram da se počne pripremati i za četvrti poraz. Sugeriram mu da se prijavi na 'Doru 2022''', izjavila je Benčić nakon što su objavljeni neslužbeni rezultati lokalnih izbora.

Benčić je optužila Škoru da se u kampanji služio ''nevjerovatnim prljavštinama'' te mu poručila da metodama kojima se koristio, nije mjesto u demokratskom društvu i utakmici.

Ustvrdila je kako je Škoro koristio lažne anketare koji su ''blatili ostale kandidate" i da su se slale sumnjive poruke ''koje definitivno imaju Škorin potpis''.

''Difamiranje političkog protivnika na taj način pripada drugom političkom dobu, protiv kojeg se on, navodno, bori, a koristi njegove najgore metode. Oni koji ne znaju igrati demokratsku utakmicu po fair-play pravilima, u nju niti ne spadaju'', rekla je Benčić.

Upitana za postizbornu saradnju, Benčić je naglasila da će Zeleno-lijeva koalicija idućih dana razgovarati s onima koji se nalaze od centra prema lijevo i predstavljaju progresivne snage koje su bile opozicija Milanu Bandiću i HDZ-u. S njima će, dodala je, razgovarati oko okupljanja većine u Gradskoj skupštini.

Benčić u drugom krugu lokalnih izbora očekuje podršku svih onih koji žele promjenu modela upravljanja Zagrebom.

''Pozivamo sve birače da izađu u drugom krugu i još jednom potvrde da je vrijeme za promjene i da Zagreb nikada više neće biti bankomat za uske klijentelističke krugove, niti od Jelene Pavičić-Vukičević, niti od Miroslava Škore, niti od HDZ-a. S time je jednom zauvijek gotovo'', poručila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...