MIRKO ŠAROVIĆ OHLADIO MILORADA: "Dodik je ponizio Republiku Srpsku, NJEGOV nedoličan i primitivan govor i SRAMOTNE RIJEČI OBIŠLE SU CIJELI REGION, PA I DALJE"

“Taj nastup je jedno potpuno poniženje za cijelu Republiku Srpsku, jer daje jasnu sliku o prvom čovjeku jedne zemlje. Njegov nedoličan i primitivan govor i sramotne riječi upućene javnosti i poslanicima, obišle su cijeli region, pa i dalje”, istaknuo je predsjednik SDS-a.

  • Mini market

  • 17. Maj 2021  17. Maj 2021

  • 0

"Trenutni unutrašnji odnosi unutar strukture SNSD-a pokazuju da je prošlo vrijeme idiličnih odnosa i pobjedničke atmosfere", istaknuo je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

“U zadnje dvije godine u SNSD-u su previše resursa dali preletačima, skupo ih košta namjerno i plansko cijepanje partnerskih stranaka u vlasti, u njihovim redovima je mnogo novih gladnih usta, a nervozna stanačka vojska traži svoj dio plijena”, objasnio je Šarović, saopštio je SDS.

On je kazao da je vrlo neizvjesno u kom pravcu u budućnosti idu odnosi unutar SNSD-a te je istaknuo da SNSD čeka veoma zanimljivo nekoliko narednih mjeseci u kojima će doći do raspleta trenutne situacije.

“Primjetno je i da vri u njihovoj stranačkoj bazi, jer nisu svi dobili što su očekivali i tražili i izvjesno je da su ojačali i neki novi stranački igrači i tajkuni koji žele veću teritoriju za kontrolu, a para i javnih rukovodoćih mjesta s kojih se pljačka sistem je sve manje”, kazao je Šarović, prenosi N1.

Šarović: Primitivan govor Dodika

Šarović je naglasio da je Dodikov nastup u Narodnoj skupštini RS sraman i nedostojan pozicije koju zauzima predsjedavajući Predsjedništva BiH.

“Taj nastup je jedno potpuno poniženje za cijelu Republiku Srpsku, jer daje jasnu sliku o prvom čovjeku jedne zemlje. Njegov nedoličan i primitivan govor i sramotne riječi upućene javnosti i poslanicima, obišle su cijeli region, pa i dalje”, istaknuo je predsjednik SDS-a.

Šarović je istaknuo uvjerenje da uskoro više neće imati priliku da se ismijava s najviše pozicije koju danas Republika Srpska ima, a to je govornica Narodne skupštine Republike Srpske.

“S obzirom na to da je na dosad neviđen, vulgaran način izvrijeđao narod, poslanike SDS-a i druge opozicione poslanike koji su domaćini u Narodnoj skupštini RS, gdje je Dodik samo gost, preispitaćemo našu poziciju i mogući odgovor, kao i prisustvo na nekoj od sjednica Narodne skupštine Republike Srpske kada član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na njoj bude nastupao”, zaključio je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...