KAKO SI, SPAHA, IMAŠ LI DAHA: Bivši kapiten "Zmajeva" okušao se u politici, evo kako je prošao na izborima u rodnom gradu...

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 94 nastupa i ostavio je veliki trag u nacionalnom timu.

  • Sport

  • 18. Maj 2021  18. Maj 2021

  • 1

Bivši kapiten bh. nogometne reprezentacije Emir Spahić nije imao uspjeha na izborima u Hrvatskoj.

Spahić je bio kandidat za Gradsko vijeće Dubrovnika ispred Dubrovačke stranke (DUSTRA). Uprkos tome što je izuzetno popularan u svom rodnom gradu, nije uspio napraviti neki veći rezultat.

Njegova stranka dobila je 1.733 glasa i peta je po redu stranka u Dubrovniku te će imati samo dva predstavnika u Gradskom vijeću.

Emir Spahić nije ušao u Gradsko vijeće Dubrovnika

To će biti dva najbolje rangirana kandidata stranke Željko Raguž i Ivana Šepak. Spahić je bio četvrti na stranačkoj listi, a završio je kao peti na izborima u okviru stranke koju je predstavljao.

Spahić je rođen u Dubrovniku, a karijeru je počeo u tamošnjem GOŠK-u. Igrao je kasnije za Čelik, Zagreb, Torpedo, Lokomotiv Moskvu, Montpellier, Sevillu, Anži, Bayer i HSV.

Što se tiče bh. reprezentacije, upisao je 94 nastupa i ostavio je veliki trag u nacionalnom timu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...