PJANIĆ KAO NA IGLAMA: Poznata sudbina trenera Barcelone, sve će uskoro biti gotovo...

Barcelona je bila u igri za osvajanje titule prvaka Španije, ali u prethodnih pet mečeva u prvenstvu ostvarili su samo jednu pobjedu.

  • Sport

  • 18. Maj 2021  18. Maj 2021

  • 1

Katalonski klub doživio je prošlog vikenda iznenađujući poraz na svom terenu od Celte Vigo sa 2:1, što je dodatno uzdrmalo klupu Koemana. On je prošle sedmice obavio razgovore s Laportom i izgledalo je da bi mogao ostati u klubu, ali čini se da se to promijenilo.

Španski mediji jučer su objavili da će Koeman 99 posto na kraju ove sezone dobiti otkaz iako je proveo samo jednu sezonu na klupi Barcelone.

On s Barcom ima ugovor na još godinu dana, ali Joan Laporta nije zadovoljan njegovim rezultatima i svjestan je da se nešto mora mijenjati u ekipi. Mnogi su očekivali da bi Koeman ove sedmice mogao dobiti otkaz, ali se to neće desiti.

Laporta je odlučio da je sada najbolje da se pričeka kraj sezone do koje je ostala samo jedna utakmica, a onda će obaviti razgovore s Koemanom i fudbalerima kako bi mogao doći do najboljeg rješenja.

Katalonski "Sport" jutros je objavio da Laporta ne krije da želi da se Xavi vrati u klub već ovog ljeta, ali također, cilj mu je da se na lijep način rastane s Koemanom i ne želi mu dati otkaz dok se sezona ne završi.

Koeman je imao dobre šanse da ostane na klupi Barcelone, ali je sve to upropastio očajnim igrama ovog tima u završnici La Lige. Do prije nekoliko sedmica, Barca je imala sve u svojim rukama za osvajanje titule, ali sada su izgubili i matematičke šanse da postanu prvaci.

"Želim ostati i nastaviti svoj posao u Barceloni ukoliko imam podršku kluba i igrača", poručio je Koeman nakon poraza od Celte.

Također, ukoliko on dobije otkaz, to će sigurno promijeniti i situaciju u igračkom kadru. Koeman je već neke fudbalere otpisao, a među njima je i Miralem Pjanić.

Međutim, ako Barcelona dovede novog trenera, onda nije nemoguće da bh. reprezentativac ostane u katalonskom klubu i naredne sezone konačno dobije šansu da pokaže zbog čega je stigao iz Juventusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...