ERDOGAN OTPUSTIO KOČNICE: "Benjamin Netanyahu nikada nije bio niti će biti naš prijatelj..."

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u Predsjedničkoj nacionalnoj biblioteci u Ankari razgovarao je sa mladima iz različitih gradova Turske u okviru programa "Bibliotečki razgovori".

  • Svijet

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 0

Erdogan je odgovarao na pitanja mladih o brojnim socijalnim, političkim i ekonomskim temama, uključujući i borbu protiv pandemije Covida-19.

“Jasno smo vidjeli razliku između djelimičnog zatvaranja i potpunog zatvaranja. Sada nam je cilj smanjiti broj zaraženih na 5.000 slučajeva. Bit će nam mnogo lakše nakon što smanjimo broj na 5.000”, kazao je Erdogan.

Razgovarali su i o najnovijim izraelskim napadima na pojas Gaze i Palestince, a Erdogan je dodao kako ga neki političari optužuju samo zato što Turska čini sve da pomogne Palestini.

“Sada imamo čak i političare koji su toliko nemoralni i bez trunke srama stavljaju me u istu ravan s Netanyahuom”, kazao je Erdogan.

Dodao je da se tokom 40-godišnje političke karijere konstantno na razne načine suprotstavljao ljudima kao što je Benjamin Netanyahu, izraelski premijer.

“Imao sam i jedan slučaj s izraelskim predsjednikom (Shimonom Peresom) u Davosu. Čitav svijet zna za moj odgovor tadašnjem izraelskom predsjedniku”, rekao je Erdogan te dodao:

“Benjamin Netanyahu nikada nije bio niti će biti naš prijatelj. Nastavit ćemo i dalje našu borbu protiv Netanyahua kao i do sada.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...