DUNOVIĆ NAJAVIO UKRUPNJAVANJE GRAĐANSKOG BLOKA: "Mi se nikad nismo približili SDA, imamo različite ciljeve, SDA je..."

"...nacionalna stranka, mi multinacionalna."

  • Politika

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 0

"Posjetili smo nekoliko delegacija DF-a u HNK, atmosfera je sve bolja i bolja. Demokratska fronta jeste doživjela pad na prošlim izborima, ali od tada smo sve jači", kazao je danas za N1 potpredsjednik FBiH Milan Dunović.

“Obišli smo delegacije i u drugim kantonima, to je jedan kontinuirani proces”, dodao je.

Pridruživanje novom bloku?

“Demokratska fronta ne da se ne plaši utapanja, mi to podržavamo. Donijeli smo odluku da je ukrupnjavanje građanskog bloka nešto što je naša dužnost. Kako će to rezultirati je stvar razgovora, mi nemamo problem ni da to bude novi politički subjekt kojem bi bila 'cijena' i gašenje DF-a. Ime jedne stranke ne smije biti prepreka napretku koji se može napraviti.”

DF i uslovi?

“Apsolutno se nije razgovaralo o uslovima, pozicijama, mi smo tu vrlo otvoreni. Čak je i predsjednik Komšić rekao da nije problem da on ne bude na čelu tog projekta”, kazao je Dunović.

Da li se DF udaljava od SDA ili?

“Ma, to je apsolutno smiješno, mi se nikada nismo približili SDA u svojim političkim svjetonazorima. Imamo različite ciljeve, SDA je nacionalna stranka, mi multinacionalna. Činjenica jeste da smo ušli u vlast, ali smo jasno iskomunicirali razloge. Mi ni u jednom momentu nismo govorili da postoje neki ciljevi izuzev NATO puta”, poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...