VLADIMIR PUTIN VAN SEBE: "Izbit ćemo zube svima koji namjeravaju TO DA UČINE!" (VIDEO)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija oštro odgovoriti svima koji pokušaju da posegnu na njenu teritoriju.

  • Svijet

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 3

"Svi žele da nas negdje 'ujedu' ili da nam nešto 'odgrizu', ali oni koji namjeravaju to da učine, trebalo bi da znaju da ćemo izbiti zube svima tako da više ne mogu da grizu", obećao je predsjednik Rusije na sastanku organizacionog odbora „Pobjeda“.

Putin je, istovremeno, istaknuo da Rusija ne ide putem militarizacije ekonomije.

Prema njegovim riječima, kako zemlja postaje jača, tako njeni protivnici odmah nalaze povod da pokušaju da ograniče njen razvoj. Takvi pokušaji nastavili su se poslije raspada SSSR-a, podsjetio je Putin.

Ruski lider podsjetio je da je za odbranu ove godine izdvojeno tri biliona rubalja (ili 42 milijarde dolara po trenutnom kursu), dok američki vojni rashodi, prema riječima Putina, "premašuju 770 milijardi".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...