DODIK SE NAŠAO U NEOBRANOM GROŽĐU, NE ZNA ŠTA ĆE: Eric Nelson ga pozvao na NATO vježbu...

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je svoj dolazak na Manjaču, dok se Milorad Dodik i Šefik Džaferović još nisu zvanično oglasili o ovom pozivu.

  • Vijesti

  • 20. Maj 2021  21. Maj 2021

  • 18

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobilo je poziv da u subotu prisustvuje vojnoj vježbi "Brzi odgovor 21", koju u kooperaciji izvršavaju Oružane snage BiH i američka vojska.

Osim Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, na Manjaču su pozvani i predsjedavajući Vijeća ministara, Zoran Tegeltija, ministar odbrane BiH, Sifet Podžić, kao i visoki zvaničnici američke ambasade u BiH.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, potvrdio je svoj dolazak na Manjaču, dok se Milorad Dodik i Šefik Džaferović još uvijek nisu zvanično oglasili o ovom pozivu.

Ambasador SAD-a u BiH, boravio je danas u Banja Luci gdje se sastao sa visokim funkcionerima Republike Srpske, a na konferenciji za medije je dobio pitanje i o mogućem dolasku Milorada Dodika na Manjaču.

"Nadam se da će članovi Predsjedništva BiH biti prisutni u subotu na Manjači. Ovo je izvanredna prilika, ova vježba da još jednom pokažemo koliko je važno naše partnerstvo. Sa političkim liderima u Banjaluci danas ću razgovarati o izazovima sa kojima se suočavaju RS i BIH, 2021.je godina mogućnosti, prilika za BiH, kada je vrijeme da se provedu sve važne reforme, od onih u oblasti zakona, do privrede, bitno i da se posvetimo borbi potiv korupcije…Izborna reforma", rekao je Nelson.

Dodao je da fokus treba staviti na svakodnevne probleme.

"Reforme su teške, ali i moguće. Za provođenje je potreban dijalog i kompromis, da se se fokusirammo na njihoviu provedbu, a ne na ometanje, poput priče o mirnom razlazu. Nešto što nas odvlači od svakodnevnih problema, na šta moramo biti fokusirani kako bismo ljudima u ovoj zemlji omogućili bolji život, popravili standard, te da otvorimo nova radna mjesta," kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...