KOMŠIĆ O UIGRANIM AKCIJAMA RADONČIĆA I ČOVIĆA: "SBB na Izbornom zakonu radi za HDZ, ali iz straha od linča "Avaza", NIKO TO NE SMIJE REĆI!" (VIDEO)

"Nije me iznenadilo da su po pitanju Izbornog zakona usaglašeni stavovi HDZ-a i SBB-a. Već duže vrijeme mi primjećujemo tu vrstu koordinacije", rekao je sinoć član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarišući prijedloge članova SBB-a i HDZ-a da se u rad Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona uvede etničko glasanje.

  • Mini market

  • 21. Maj 2021  21. Maj 2021

  • 17

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je sinoć za Hayat TV prijedlog HDZ-a i SBB-a da se u rad Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona uvede etničko glasanje.

"Nije me iznenadilo da su po pitanju Izbornog zakona usaglašeni stavovi HDZ-a i SBB-a. Već duže vrijeme mi primjećujemo tu vrstu koordinacije. Druga je stvar što je niko ne smije spomenuti. Vjerovatno tu postoji neka vrsta straha od Radončićeve reakcije, naslovnice u 'Avazu', itd.. Ali, to je očigledno. Pa, eto, uzmimo samo ovaj mandat, postoji ta koordinacija. Pogledajte šta se u Federalnoj vladi dešava. Sve vam je jasno. Ne treba biti baš toliko bistar da bi se shvatilo kako stvari funkcionišu u tom smislu. Nije me to uopšte iznenadilo", rekao je Komšić.

Podsjećamo, u srijedu je održan sastanak Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine, ali članovi nisu uspjeli postići saglasnost oko jednog od članova predloženog poslovnika koji se odnosi na načine glasanja u tom tijelu.

Portal Istraga.ba objavio prijedloge za član 21., a u njemu je vidna usaglašenost stavova SBB-a i HDZ-a. Naime, Munib Jusufović (SBB) i Borjana Krišto (HDZ) predložili su da se u poslovnik o radu Interresorne radna grupa za izmjene Izbornog zakona uvede etničko glasanje.

Foto: Istraga.ba

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...