PANIKA JE PREBLAGA RIJEČ: Kineski neboder, visine od 356 metara, zatvoren, istražuje se zašto se ljuljao

Vlasnik nebodera koji ima 71 sprat u južnom kineskom gradu Shenzenu, zatvorio je danas ovaj objekt dok ne bude završena istraga o tome zašto se zgrada prije tri dana zaljuljala.

  • Šareni svijet

  • 21. Maj 2021  21. Maj 2021

  • 0

Kompanija “Shenzen Elektronics Group” saopštila je da će zatvoriti poslovnu zgradu “SEG Plaza”, visine od 356 metara, dok inspektori ne obave svoj posao.

Kada se zgrada zaljuljala, predmeti na radnim stolovima u zgradi su se pomjerali, a zaposleni su evakuisani. Na objavljenim videosnimcima prikazano je da su prolaznici u panici bježali što dalje od zgrade.

Evakuisano je i nekoliko okolnih zgrada, a policija i vatrogasci blokirali su čitavo područje.

Glavna struktura zgrade je sigurna i nisu pronađane pukotine na objektu niti u njenoj okolini. Inicijalnom istragom odbačena je mogućnost da je ljuljanje nebodera izazvano zemljotresom.

“SEG Plaza” je otvorena 2001. godine, a na nekoliko nižih spratova nalaze se radnje s elektronskom robom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...