TEGELTIJA NAKON SASTANKA S KRIVOKAPIĆEM: "Crna Gora i BiH nemaju problema, prioritet nam je..." (FOTO)

"...ekonomija i povezivanje Sarajeva i Podgorice."

  • Vijesti

  • 24. Maj 2021  24. Maj 2021

  • 2

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Sarajevu da je sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem razgovarao o bilateralnim odnosima, regionalnoj saradnji, evropskom putu BiH i Crne Gore i borbi protiv epidemije Covida-19.

Na konferenciji za novinare Tegeltija je rekao da je danas potvrđeno i rješenje pitanja putarine na dionici Trebinje - Herceg-Novi, što je ranije usaglašeno.

“Naši odnosi su prijateljski i bez ikakvih otvorenih, odnosno spornih pitanja. To sa Crnom Gorom ne postoji, jer BiH i Crna Gora nemaju problem ni s granicom“, rekao je Tegeltija nakon susreta s Krivokapićem i sastanka delegacija Vijeća ministara i Vlade Crne Gore.

On je naveo da je prioritet ekonomija te istaknuo da je epidemiološka situacija negativno utjecala na vanjskotrgovnsku razmjenu dvije zemlje, piše N1.

Tegeltija je najavio rad na olakšavanju prelaska granice između BiH i Crne Gore, što je u interesu građana i poslovnih subjekata ove dvije susjedne zemlje.

“Povezivanje Sarajeva i Podgorice, posebno na relaciji Foča - Šćepan-Polje, naš je prioritet”, naglasio je Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...