TRESE MU SE STOLICA: Trener Barcelone ne odustaje, Koeman ne mari za otkaz, odmah se želi riješiti ovih nogometaša...

Nakon završetka sezone u kojoj je Barcelona osvojila samo Kup kralja, trener Ronald Koeman požalio se da nema dovoljno kvalitetne nogometaše na raspolaganju.

  • Sport

  • 25. Maj 2021  25. Maj 2021

  • 1

"Kada sam preuzeo ekipu, nisam je mogao složiti kako sam htio. Jedino pojačanje koje mi je bilo dopušteno dovesti je Sergino Dest, a i on je došao tek zadnjeg dana prijelaznog roka. Tim kojim raspolažem nije na nivou Barcelone. To nije nikakva tajna i to misle mnogi u klubu", rekao je Koeman.

Iako su ga španski mediji već otpisali i traže mu nasljednika, Koeman je uvjeren da će i sljedeće sezone voditi Barcelonu. Madridski "As" otkriva da je nizozemski trener sastavio i popis nogometaša na koje ne računa.

Devetorica otpisana, trojica na transfer-listi

Miralem Pjanić, Philippe Coutinho, Matheus Fernandes, Junior Firpo, Neto Murara, Martin Braithwaite i Samuel Umtiti su igrači koje Koeman želi prodati ovog ljeta, a Francisco Trincao i Riqui Puig odlaze na posudbe.

Na transfer-listi su i Sergi Roberto, Clement Lenglet i Ousmane Dembele te će oni otići ako stigne dovoljno dobra ponuda. 

Barcelona je dogovorila dolazak Sergija Aguera iz Manchester Cityja kao slobodnog igrača, a bez odštete bi mogao stići i Georginio Wijnaldum iz Liverpoola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...