ŽELJKO KOMŠIĆ ODAO POČAST ŽRTVAMA UBIJENIM S OZRENA: “Srbija nije spremna za moralno i ljudsko ozdravljenje"

Za zločin na Kapiji pred Sudom BiH nekadašnji komandant Taktičke grupe Ozren Vojske Republike Srpske Novak Đukić osuđen je na 20 godina zatvora, jer je naredio da se topovskim projektilima gađaju civilni ciljevi u Tuzli.

  • Društvo

  • 25. Maj 2021  25. Maj 2021

  • 2

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je u Tuzli odao počast 71 žrtvi koja je na današnji dan prije 26 godina ubijena agresorskom granatom s Ozrena.

Komšić je kazao da svaki put na sastanku sa predstavnicima Srbije, počevši od predsjednika Srbije Vučića, Šefik Džeferović i on postavljaju pitanje Novaka Đukića, piše NAP.

"Naravno, gospodin Milorad Dodik u tome ne učestvuje. Postavlja se pitanje i da se, po potpisanom protokolu, u BiH vrate dva naša državljanina kojima se sudi pred sudom u Beogradu", rekao je danas na Kapiji Željko Komšić.

Za zločin na Kapiji pred Sudom BiH nekadašnji komandant Taktičke grupe Ozren Vojske Republike Srpske Novak Đukić osuđen je na 20 godina zatvora, jer je naredio da se topovskim projektilima gađaju civilni ciljevi u Tuzli. Đukić je prije odlaska na izvršenje kazne pobjegao u Srbiju, gdje i danas slobodno živi, jer ima srbijansko državljanstvo.

"Nažalost, nema ispravne reakcije pa dolazimo do zaključka da politički vrh Srbije nije sazrio za bilo koju vrstu moralnog, ljudskog, pa, na kraju krajeva, i političkog ozdravljenja kada govorimo o zločinu na Kapiji i svemu što se desilo u cijeloj BiH. Očigledno je da ćemo morati još dugo vremena da se nosimo s tim", rekao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...