DRAGAN MIOKOVIĆ, ISKRENO: "Iako sam i do tada već vidio svašta, u Miskinovoj sam prvi put osjetio istinski UŽAS..."

Dvadeset šest Sarajlija je ubijeno, a 108 ranjeno prije tačno 29 godina. Pripadnici srpskih agresorskih snaga granatom ispaljenom s Borija usmrtili su 26, a ranili 108 građana Sarajeva koji su tog dana čekali u redu za hljeb u ulici Ferhadija, tada ulici Vase Miskina.

  • Društvo

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 0

Bio je to jedan od najstravičnijih zločina u historiji Sarajeva, čiji su građani ubijeni dok su čekali u redu za hljeb.

Dragan Mioković, penzionisani policajac i svjedok na haškim suđenjima ratnim zločincima, među kojima je Radovan Karadžić, prisjetio se tog dana i napisao:

"Iako sam i do tada već vidio svašta, u Miskinovoj sam prvi put osjetio istinski UŽAS, i čuo urlik vlastitog alter ega - BJEŽI ODAVDE!! Nisam, ni tada ni desetinama puta kasnije. Zašto? Da odbranim. S rajom. 08. 06. 2021. je konačna presuda Ratku Mladiću. A ja - uspravan. I zato", naveo je Mioković na svom Twitter nalogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...