LUDNICA U KATALONIJI: Joan Laporta ima nevjerovatan plan za novog trenera Barcelone...

Nakon sastanka između Koemana i rukovodstva kluba na čelu sa Joanom Laportom, odlučeno je da se konačna odluka donese za nekoliko dana, ali Nizozemac će po svemu sudeći do ljeta naredne godine ostati na klupi katalonskog kluba.

  • Sport

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 1

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ima jasan cilj kada je u pitanju novi trener kluba za budućnost, a njegov plan je dovođenje Pepa Guardiole.

"Mundo Deportivo" navodi kako je Guardiola čovjek kojeg Laporta vidi na vrhu svog projekta od 2022. godine i učinit će sve kako bi 50-godišnjeg stručnjaka vratio u njegov matični klub.

Zbog ovog plana, Koeman bi trebao ostati na klupi do 2022. godine. Nerealno je već sad očekivati Guardiolin povratak, ali Laporta vjeruje da bi se on na Camp Nou mogao vratiti naredne godine.

Guardiola je Barcelonu vodio od 2008. do 2012. godine. Bio je to zaista fenomenalan period u kojem je klub osvojio apsolutno sve, a Pep se iskristalisao kao jedan od najboljih trenera svijeta.

Potom je tri godine radio kao trener Bayerna, a u Manchester Cityju je od 2016. godine.

Bilo bi svakako veoma interesantno vidjeti Guardiolu ponovo na klupi Barcelone i vjerovatno da ni on ne bi imao ništa protiv da ponovo radi u timu gdje je apsolutna legenda.

On je kao fudbaler proveo gotovo kompletnu karijeru u Barceloni, iz koje je otišao 2001. godine, a nastupio je ukupno 382 puta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...