MAJKIĆKA SE OBRUŠILA NA MINISTRICU TURKOVIĆ: Tražila od Bakira Izetbegovića da urgira na nju

Tokom delegatskih pitanja na današnjoj sjednici Doma naroda, Majkićka je navela da je MIP imao rok do 10. marta da sačini odgovarajući materijal i dostavi ga Domu kako bi se vodila rasprava o tome i donijele odgovarajuće mjere radi uvođenja reda.

  • Mini market

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 4

Delegatkinja srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković nije ispunila obavezu da sačini i dostavi Domu analizu stanja u MIP-u i DKP mreži radi donošenja mjera i uvođenja reda u ovoj oblasti.

Majkićka je podsjetila da je na sjednici Doma naroda 10. februara usvojena njena delegatska inicijativa o analizi stanja u MIP-u i DKP mreži sa prijedlogom mjera te da je MIP za to imao rok od 30 dana.

Tokom delegatskih pitanja na današnjoj sjednici Doma naroda, Majkićka je navela da je MIP imao rok do 10. marta da sačini odgovarajući materijal i dostavi ga Domu kako bi se vodila rasprava o tome i donijele odgovarajuće mjere radi uvođenja reda.

– Podsjećam da ta obaveza nije ispunjena, a i činjenica je da ova inicijativa nije dobila podršku bošnjačkih delegata, ali je ipak usvojena. Žao mi je što jedan cijeli klub ne želi da se uvede red u jednoj oblasti za koju se svi slažu da je problematična – istaknula je Dušanka Majkić, piše Srna.

Ona je navela da Turkovićeva nije došla ni na jednu sjednicu Doma naroda ni Predstavničkog doma te je zatražila od predsjedavajućeg Doma i lidera SDA Bakira Izetbegovića da urgira kako bi Turkovićeva ispunila svoju obavezu.

– Očekujem da ćete učiniti sve da vaša ministarka uradi posao koji se od nje očekuje – rekla je Dušanka Majkić.

Izetbegović je rekao da će se potruditi da Bisera Turković dođe na narednu sjednicu ili da Dušanka Majkić dobije pisani odgovor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...