"SB“ PATROLA; IZJAVA KEMALA ČAUŠEVIĆA ZAPALILA INTERNET: Ko je moralna vertikala, a ko horizontala?

Poručio je da će se žaliti na ovu presudu, jer žele da mu oduzmu sve što je pošteno zaradio i naslijedio.

  • Mini market

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 0

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, danas je u žiži interesovanja pratilaca društvenih mreža. Najviše komentara nakon što je osuđen na devet godina zatvora izazvala je njegova izjava da je on moralna vertikala za Ranka Debevca, Dubravka Čamparu i Olega Čavku i da se kune Bogom.

Optužio je Debevca da je sve vrijeme vršio pritisak na Tužilaštvo i Sud da podignu optižnicu i osude ga.

Poručio je da će se žaliti na ovu presudu, jer žele da mu oduzmu sve što je pošteno zaradio i naslijedio.

Publicista Boro Kontić kratko je napisao: „Tamo gdje je Kemal Čaušević moralna vertikala, treba odgajati djecu da budu moralne horizontale.“

Psiholog iz Banje Luke Srđan Puhalo izjavu Čauševića komentarisao je u svom stilu: „Bože, javi se Čauševiću!“

S druge strane, Reuf Bajrović iz Američko-evropske inicijative podsjetio je na ključni dokaz da je Čaušević  priznao istražiteljima Tužilaštva BiH da je UIO 2009. godine, na insistiranje Dragana Čovića, kupio zgradu "Sokola" u Mostaru. Tužilaštvo BiH, međutim, ove navode nikada nije provjerilo niti je Dragan Čović u vezi s ovim iskazom saslušan.

Podsjećamo, Čaušević je uhapšen u junu 2014. zajedno s još 53 osobe u akciji "Pandora". Među uhapšenima su bili i uposlenici UIO-a, kao i carinskih terminala. "Pandora" se smatra jednom od najvećih poslijeratnih afera u Bosni i Hercegovini.

Konačnu presudu izreći će Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine.

("SB")

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...