PROKLJUČALO IZMEĐU RUSIJE I EVROPSKE UNIJE: Rusija se uključila u sukob EU-a i Bjelorusije, avionima iz Pariza i Beča zabranjeno slijetanje u Moskvu!

Spor između EU-a i Bjelorusije koji je izazvalo prisilno slijetanje "Ryanairovog" aviona s bjeloruskim aktivistom Romanom Protaševičem, produbljuje se.

  • Svijet

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 1

Nakon što je u srijedu ruska kontrola zračnog saobraćaja zabranila korištenje zračnog prostora avionu "Air Francea" iz Pariza, u četvrtak je istu takvu zabranu dobio let "Austrian Airlinesa" iz Beča. 

Kako je objavio "Austrian Airlines", a prenosi ruska agencija RIA Novosti, let Beč - Moskva u četvrtak otkazan je nakon što su ruske avijacijske vlasti uskratile korištenje zračnog prostora zbog toga što je "Austrian Airlines" najavio plan leta koji zaobilazi Bjelorusiju, što je u skladu sa preporukom europskih institucija, piše "Tportal".

Sličnu mjeru u srijedu je doživjela francuska kompanija "Air France", koja je let za Moskvu prvo odgodila, a zatim i otkazala. Čeka se kako će se Rusija postaviti prema drugim aviokompanijama iz EU-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...