STVAR JE HITNA: Upućen prijedlog za produženje pritvora Darku Elezu, postoji opasnost od...

Prijedlog za produženje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  • Društvo

  • 28. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 0

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za Darka Eleza (1980.) za još tri mjeseca.

Produženje pritvora traži se zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

U ovom predmetu Tužilaštvo sa partnerskim institucijama i agencijama provodi intenzivnu istragu o krivičnim djelima organiziranog kriminala, povezanim s više krivičnih djela počinjenih na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Pritvor je zatražen kako bi se osigurali uvjeti za neometano vođenje istrage u ovom predmetu.

Prijedlog za produženje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...