MIRALEM PJANIĆ NA SLATKIM MUKAMA: Čak četiri europska velikana u borbi za najboljeg bh. veznjaka...

Pjanić je sa Juventusom osvojio četiri naslova prvaka. Odigrao je 178 utakmica za ovaj klub i postigao je 22 pogotka.

  • Sport

  • 29. Maj 2021  

  • 0

Iskusni 53-godišnji stručnjak zamijenio je na kupi Stare dame Andreu Pirla, koji je dobio otkaz nakon samo jedne sezone, te je potpisao četverogodišnji ugovor sa Bianconerima.

Allegri će od rukovodstva Juventusa dobiti mnogo veću slobodu kada je dovođenje igrača u pitanju, a sa dolaskom u Torino već se povezuju brojni fudbaleri.

Jučer je objavljeno kako će novi članovi Stare dame postati Manuel Locatteli i Gianluigi Donnaruuma, a italijanski mediji objavili su još jednu zanimljivu informaciju. Navodno, Allegri bi u narednim danima mogao zatražiti i povratak reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića sa kojim je imao uspješnu saradnju u Juventusu.

Pjanić je nakon slabe sezone otpisan u Barceloni. Allegri bi ga navodno volio vidjeti u svom timu i vidjet ćemo hoće li se njegov povratak u redove Bianconera zaista i desiti.

 

Miralem je napustio Juventus u ljeto prošle godine. Zamijenjen je za Brazilca Arthura Mela, ali se na Camp Nou nije snašao i nije imao učinka u 30 odigranih utakmica.

Katalonski klub ga je navodno otpisao i spremni su pregovarati sa zainteresovanim klubovima o njegovom angažmanu, a interes za 31-godišnjeg veznjaka itekako postoji.

Pored Juventusa, on se još povezuje sa PSG-om, Chelseajem i Interom i ne bi trebao imati problema u pronalasku novog kluba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...