"PROGNOZE NISU UPUĆIVALE NA TAKVU EKSTREMNOST...": Hrvatski meteorolog najavio vremensku prognozu za mjesec juni na Jadranu

Prognoze za ovo ljeto do sada nisu upućivale na takvu ekstremnost, ali "iznadprosječna toplina ne bi trebala izostati niti ovog ljeta", zaključio je Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

  • Vijesti

  • 29. Maj 2021  29. Maj 2021

  • 0

Kao i u dosadašnjem dijelu maja, i tokom njegovih posljednjih dana te početkom juna na većini Jadrana bit će sunčanije, uz temperaturu zraka oko prosječne za doba godine, a u sjevernim krajevima oblačnije, kišovitije i svježije, piše HRT.

Kiša na kopnu neće biti ni česta ni obilna, a i najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom oko 20 °C. Osjećaj svježine pojačat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu većinom tramontana i bura, koje će gdjekad biti i jake, s olujnim udarima, osobito od kraja subote do ponedjeljka.

U drugom dijelu iduće sedmice znatno se povećava vjerovatnost za stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme, koje bi moglo biti uvod u jedan  iznadprosječno topli mjesec i sezonu, kakva ovog proljeća nije bila.

O maju i ljetu

Prognoze za ovo ljeto do sada nisu upućivale na takvu ekstremnost, ali "iznadprosječna toplina ne bi trebala izostati niti ovog ljeta", zaključio je Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...