U TAJNOSTI I POTPUNO NEOČEKIVANO: Britanski premijer Boris Johnson se vjenčao sa...

Ovim činom Boris Johnson postao je prvi britanski premijer u posljednjih 199 godina koji se oženio za vrijeme trajanja mandata.

  • Svijet

  • 30. Maj 2021  30. Maj 2021

  • 1

Britanski premijer Boris Johnson i njegova zaručnica Carrie Symonds vjenčali su se na tajnoj ceremoniji u Westminsterskoj katedrali pred 30 uzvanika. Ovim činom Boris Johnson postao je prvi britanski premijer u posljednjih 199 godina koji se oženio za vrijeme trajanja mandata.

Boris Johnson (56) u subotnje jutro u katoličkoj Westminsterskoj katedrali izmijenio je zavjete sa 23 godine mlađom zaručnicom Carrie Symonds. Ovime je Johnson postao je prvi premijer koji je stupio u brak otkako se Lord Liverpool 1822. godine oženio s Mary Chester. Vjenčanje je uslijedio samo šest dana nakon što su gosti primili pozivnice na kojima je bio naveden datum vjenčanja 30. jula te je ova vijest mnoge iznenadila.

Na vjenčanju je bilo 30 gostiju, obitelji i bliskih prijatelja, no tačan popis je još uvijek tajan, a Daily Mail piše kako je Johnsonov otac, Stanley Johnson viđen u blizini mjesta vjenčanja. Svi gosti su na vjenčanje pozvani doslovce u zadnji tren , a bila je uključena samo nekolicina crkvenih službenika, a o vjenčanju, navodno, je bio obaviješten samo uzak krug Johnsonovih saradnika.

Par se zaručio u decembru 2019. godine, a prije godinu dana postali su roditelji dječaka Wilfreda. Ceremoniju je predvodio otac Daniel Humphries, koji je prošle je godine i krstio njihovog jednogodišnjeg sina.

Crkva je ispražnjena u subotu oko 13:30 sati, a osoblje je posjetitelje obavijestilo o naglom zatvaranju crkve. Mladenka, koja je odlučila ne nositi veo, izašla je iz limuzine oko 30 minuta kasnije u dugoj, bijeloj haljini. Uzvanici su za The Sun otkrili kako Johnson 'nije mogao skinuti pogled s mladenke'.

Britanski premijer i Carrie Symonds prvi je nevjenčani par koji je živiou Downing Streetu, a ondje su se preselili u ljeto 2019., a premijer je Carrie zaprosio nakon odmora na malom otoku Mustique, ubrzo nakon što je njegova stranka osvojila impresivnu većinu na izborima u prosincu 2019.

Premijeru je ovo treći brak. Prvi put se vjenčao 1987. godine u dobi od 23 godine s Allegrom Mostyn-Owen 1987. koju je upoznao još kao student na Oxfordu. Njihov brak je poništen 1993. godine nakon što se ispostavilo da je Johnson u vezi s prijateljicom iz djetinjstva Marinom Wheeler. Par se vjenčao 1993. godine, a razveo se 2018. Imaju dvije kćeri Laru Lettice (26) i Cassia Peaches (22) te dva sina Milu Arthura (24) i Theodora Apolla (20). Premijer ima i peto dijete, Stephanie Macintyre, s umjetničkom savjetnicom Helen Macintyre.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...